Event ondersteuning

Event ondersteuning

Ieder evenement is uniek en behoeft een andere aanpak. Zo vraagt de organisatie van een online event veel technische kennis, terwijl de organisatie van een feestelijke opening veel baat heeft bij creatieve vaardigheden. Live by Loes is veelzijdig inzetbaar op zowel creatief, strategisch, coördinerend en uitvoerend vlak. Dit kan als freelance eventmanager, interim eventmanager of online eventmanager.
Graag ga ik met je in gesprek om te kijken welke eventondersteuning er nodig is bij jouw event.

Project management door Live by Loes
'Zeg je structuur, dan zeg je Live by Loes'

eventmanagement

In een complex traject kan soms de chaos overheersen, maar ik breng graag overzicht in deze situaties. Telkens twee, drie stappen vooruit denken en verrassen met nét dat beetje extra. Als eventmanager help ik bij afstemming met leveranciers, coördinatie van het event, onderhandelen met locaties, maar ook met het maken van een planning, draaiboek of callsheet.  Met mijn eventmanagement vaardigheden breng ik alle prioriteiten in kaart en missen we geen enkel detail. Alles om ervoor te zorgen dat we samen de event deadlines en de vooraf gestelde doelen van het event behalen.  

'Ik bruis van ideeën'

Concept & creatie van events

De meeste energie haal ik uit het strategisch en creatief meedenken. Ik haak daarom graag in een vroeg stadium van het event aan. Dit stadium heet de conceptontwikkeling. In deze fase geef ik graag mijn input bij de concept & creatie van het event.  Zijn de grote lijnen al bedacht? Dan denk ik graag mee bij om deze lijnen in het hele event door te voeren, zodat elk event een eigen unieke invulling krijgt. Mijn kracht is om out-of-the box te denken bij concepten en dit te combineren met de doelstelling van het event. Mijn vlotte manier van schrijven is ook goed bruikbaar in de creatie van het voortraject. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het creëren van presentaties, uitnodigingen en conceptvoorstellen. 

Concept en creatie door Live by Loes
Event communicatie
'Communicatie is key'

eVENT Communicatie

Heldere communicatie voor, tijdens én na het evenement is cruciaal. Event communicatie moet voor alle (potentiele) deelnemers duidelijk en aantrekkelijk zijn. Ik denk graag mee over de juiste tone of voice, teksten, vormgeving en middelen. De event communicatiemiddelen worden niet alleen bedacht, maar ook daadwerkelijk geproduceerd. Ik bied coördinatie bij het creëren en produceren van drukwerk, banners, videoshoots, websites en apps. Daarbij heb ik veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van een professioneel uitnodigingstraject bij events. Denk hierbij aan event registratie, het versturen van uitnodigingen en reminders en het verzorgen van badges en/of lanyards. Ik begrijp creatieve processen en streef bij event communicatie naar perfectie.

'Alles tot in de puntjes verzorgd!'

event uitvoering

Tijdens de event uitvoering houd ik de touwtjes strak in handen en ontzorg ik jou, zodat jij aandacht kan schenken aan de gasten en kan genieten tijdens het event of project. Ik kan de verantwoordelijkheid nemen voor de technische eventproductie, het aansturen van personeel en/of leveranciers én het begeleiden van sprekers. Indien gewenst schakel ik mijn professioneel netwerk binnen de eventbranche in voor extra assistentie tijdens de event uitvoering. Ik bied overzicht, rust en zorg ervoor dat de event uitvoering tot in de puntjes is verzorgd. Samen maken we er een onvergetelijk event van!

Productionele uitvoering door Live by Loes