Event cases

Zakelijke events

Zakelijke evenementen zijn in diverse vormen mogelijk. Denk aan een congres, product lancering, kick-off, seminar, internationale conferentie, netwerk event, high level diner, stakeholders event of jubileumfeest. Graag ga ik met je in gesprek over de juiste vorm.
Zie hier wat inspirerende voorbeelden.

Communicatie, Concept, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Het Logius Zomerfeest

Op 20 juni vierden ruim 400 Logius collega’s het Logius Zomerfeest bij Beachclub Indigo. Donkere wolken maakten plaats voor stralende zonneschijn en de Tropical Vibes waren overal voelbaar! De avond werd feestelijk geopend door de directeur. Collega’s genoten van heerlijke hapjes bij diverse foodstands en werden verrast door een energieke brass band.  De dansvloer vulde zich al snel, er werd gelimbodanst, gelachen en grote, verrassende dansende beesten zorgden voor extra spektakel. Met de prachtige zonsondergang op de achtergrond, dansten ze de late uurtjes weg op de beats van de DJ. Het was een onvergetelijke en succesvolle dag vol plezier en verbinding.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Het Nederlandse AI Congres 2024

Het Nederlandse AI Congres vond plaats op 24 april 2024 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het congres belichtte de kansen én uitdagingen van AI, om Nederland maatschappelijk en economisch vooruit te helpen. Vele stakeholders in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van AI, kwamen samen op dit congres om te netwerken. Daarnaast konden de ruim 850 bezoekers deelnemen aan een indrukwekkend uitgebreid programma, bestaande uit meer dan 45 break-out sessies. Ook kon men een bezoek brengen aan de AI-Science Truck, AI Photo Booth en diverse start-up stands. Het congres is in een zeer korte tijd gerealiseerd, maar bevatte een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

App, Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Registratie, Uitvoering

ECP Jaarfestival 2023

Ruim 900 bezoekers bezochten het jubileum event van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving om een tijdreis door 25 jaar digitalisering te beleven. We organiseerden vele kennissessies en learning tables en verzorgden een spectaculair podiumprogramma met interactieve content en showelementen. Diverse onderwerpen als Chat GPT, Generative AI en deepfake werden onder de loep genomen, kennis werd gedeeld en diverse nieuwe contacten werden opgedaan. Als kroon op dit feestelijke evenement ontvingen we de koning. Hij noemde het event ‘een warm bad’ en genoot oprecht van alle gesprekken, het programma en de sfeer. Een event voor in de boeken!

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Communicatie, Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

Shopping Today 2023

Shopping Today is het grootste e-commerce-kennisevent van Nederland en brengt meer dan 1.400 professionals uit de sector samen. We organiseerden in een zeer korte tijd een onvergetelijk evenement in de Fabrique in Utrecht. Bezoekers konden genieten van meer dan 70 sessies, talloze beursstands, een knusse Thuiswinkel Lounge area, netwerkontbijt en een plenair programma met o.a. internetondernemer Alexander Klöpping en indrukwekkende lezingen van de COO van Wehkamp en Directeur Digital van Jumbo.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Live by Loes organiseerde het Shopping Today 2023 event voor Thuiswinkel.org
Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

DBC CONFERENTIE 2023

Een netwerkconferentie voor 250 gasten, geïnteresseerd in blockchain technologie. Het event vond plaats in de ABN AMRO in Amsterdam en bestond uit diverse onderdelen. Een sterk plenair programma, meerdere break out sessies, een world cafe met boeiende onderwerpen en diverse demo stands. Het ticketsysteem werkte op blockchain technologie en het plenaire programma werd afgewisseld met succesvideo’s van blockchain technologie in de praktijk.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

WATERSTOF CONGRES EN VIP LUNCH TIJDENS SAIL 2023

Het waterstof congres werd georganiseerd in Theater de Kampanje in Den Helder. Tijdens dit congres kon de doelgroep – iedereen die zich bezighoudt met waterstof – genieten van een bomvol programma met sterke keynote sprekers. Tijdens het congres werd de hydrogen valley status door de Europese Commissie feestelijk overhandigt aan provincie Noord Holland en werd er vanuit de zaal volop meegestemd met diverse stellingen rondom de thematiek. Aansluitend organiseerden we een VIP-lunch op Statsraad Lehmkuhl. Één van de grootste tallships van Europa, liggend tussen de prachtige boten van SAIL Den Helder.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

ECP JAARFESTIVAL 2022

Ruim 800 bezoekers kwamen bij het ECP Jaarfestival in de Fokker Terminal samen om een kijkje te nemen in de wereld van de digitale vibe shift. Het plenaire programma werd geopend door de Minister van EZK. Een trendwatcher gaf inspirerende voorbeelden van de digitale toekomst en het meest digibewuste kamerlid 2022 werd bekendgemaakt. Daarbij bood het programma plek aan 18 sessies, 9 learning tables en een vibe shift experience room. Met een druk op de rode knop werd er een show gelanceerd, waarbij er een geheim food court werd onthuld om volop met elkaar te netwerken.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Logo ECP
Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

Cornerstone Inspires

Een relatie evenement om HR-managers te inspireren met de nieuwste informatie op het gebied van vaardigheden ontwikkeling voor werknemers. De Fabrique in Utrecht werd omgetoverd tot een inspirerende plek met kwalitatieve keynote speakers, een lancering van de nieuwste software en diverse demonstraties. Als afsluiter werden de gasten verrast door een Braziliaanse band en DJ.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Loes Potgieter verzorgde diverse events voor Cornerstone
Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Regie, Registratie, Uitvoering

The Hague Conference On Responsible AI

Een preconference met walking dinner, netwerkopdrachten en een keynote programma werd vervolgd door de conferentiedag met veertien breakout sessies en een kwalitatief sterk keynote programma. Het evenement vond plaats in het Vredespaleis in Den Haag met als doel om experts op het gebied van AI actieplannen te laten maken voor verantwoorde AI in Europa.
Sprekers: Burgemeester Jan van Zanen, Minister voor digitalisering Alexandra van Huffelen en wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening Saskia Bruines.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie

VIP dinner met bierworkshop

De oude brouwerij De Hoorn in België bood een sfeervol decor om tussen de oude bierketels te genieten van een bierproeverij en tapcursus. Cornerstone medewerkers gaven een presentatie over de laatste software ontwikkelingen en vervolgens werden de huidige relaties en prospects getrakteerd op een luxe drie gangen menu met uitzicht over de skyline van Leuven. Dit concept werd vervolgens ook uitgevoerd in Helsinki en Copenhagen.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Loes Potgieter verzorgde diverse events voor Cornerstone
App, Concept, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Midterm Logistics Innovation Conference

Een conferentie voor onderzoekers op het gebied van duurzame logistiek om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en actiepunten aan te dragen voor de nieuwe uitvoeringsagenda, in de locatie Mauritskazerne in Ede.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo van NWO
Communicatie, Coördinatie, Registratie, Uitvoering

Opening hoofdkantoor & familiedag

Een feestelijke show-opening van het duurzame kantoorpand in Rotterdam, gevolgd door een familiedag met vele verrassende activiteiten voor collega’s en familie.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo Coca-Cola
App, Communicatie, Concept, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Conference Borders & Security

Een internationale conferentie in Madurodam met een indrukwekkend plenair programma en diverse interactieve werksessies, ter bevordering van de doorstroom bij de grens en een veiliger Europa.

Rol: PROJECTMANAGER DR2 EVENTS & CAMPAIGNS

Detachering Justitie en Veiligheid
Organisatie, Registratie, Uitvoering

Jaarafsluiting 15 jaar Vereniging Afvalbedrijven

De feestelijke jaarafsluiting werd voor stakeholders in de Nederlandse afval- en recyclingsector georganiseerd. Het event vond plaats bij De Remise in Den Haag, tussen de authentieke trams.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo Vereniging Afvalbedrijven
Communicatie, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Conferentie – Grenzen en Veiligheid

Deze ketenconferentie werd vanuit Justitie en Veiligheid georganiseerd. De conferentie bestond uit een plenair programma en diverse werksessies voor ketenpartners op het gebied van grenzen en veiligheid.

Rol: PROJECTMANAGER DR2 EVENTS & CAMPAIGNS

Detachering Justitie en Veiligheid

Online events

Online events met een wow-factor! Live by Loes maakt het mogelijk. Of je nu kiest voor een webinar, livestream, online festival of hybride event, het is mogelijk om je publiek te inspireren en motiveren terwijl ze vanuit huis deelnemen. Bekijk hier de succesvolle event cases.

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Uitvoering

Webinar Desinformatie in verkiezingstijd

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, werd het onderwerp desinformatie in een webinar onder de loep genomen. In een webinarstudio – met uitzicht op het IJ in Amsterdam – schoven diverse experts aan tafel. De host leidde het gesprek en de co-host was verantwoordelijk voor de interactie met de kijkers thuis.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Logo ECP
Organisatie, Uitvoering

Kruidvat LIVE & Trekpleister LIVE

Een interactieve livestream voor alle medewerkers van Kruidvat en Trekpleister in Nederland en België. Een boordevol programma met sterke inhoud, entertainment, zang, professionele presentatoren, live reporters en een bloedstollende prijsuitreiking van de beste landelijke filiaalmanager.

Rol: Producer eventbureau 360GR

Logo Kruidvat
App, Communicatie, Concept, Organisatie, Registratie, Uitvoering

Conferentie Nederland Digitaal

Een grootschalige online conferentie met plenair keynote programma van topsprekers, een interactief pauze programma en meer dan 100 online sessies m.b.t. de digitaliseringsstrategie van Nederland.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo Min EZK

Publieke events

Een publiek evenement kan in als outdoor georganiseerd worden. De doelgroep is minder afgebakend dan bij een besloten evenement. Denk hierbij aan publieksbeurzen, festivals of culturele evenementen. Bekijk hier hoe een publieksevenement eruit zou kunnen zien.

Concept, Organisatie, Uitvoering

1.5 meter event – Prinsjes Hatwalk 2020

De spetterende catwalk show vond – tijdens de Covid pandemie- op veilige afstand in de buitenlucht plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. De ruim 500 mode-liefhebbers genoten van een heerlijk vers ontbijt, terwijl de modellen tussen het publiek de hoeden showden. Op deze zonnige dag genoot het publiek van mode, show en livemuziek, maar dan veilig op 1,5 meter afstand.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo Prinsjesfestival
Organisatie, Sales, Uitvoering

Foodfestival Amsterdam – RAI Amsterdam

Foodfestival Amsterdam was het grootste Nederlandse indoor foodfestival. Deze editie vond plaats in de RAI in Amsterdam met ruim 80 foodtrucks, waarbij de bezoekers genoten van culinaire hapjes, livemuziek en entertainment.

Rol: Sales & Eventmanager bij Foodfestival Amsterdam

Logo food festival Amsterdam
Communicatie, Concept, Organisatie, Regie, Uitvoering

Prinsjes Hatwalk 2018 & 2019

In 2018 en 2019 organiseerde ik een interactieve catwalkshow op Het Plein in Den Haag waarbij vrouwelijke en mannelijke modellen professionele hoeden showden. Daarbij was een hoedenontwerpwedstrijd een groot onderdeel van het programma en werd het publiek getrakteerd op livemuziek en een dansoptreden.

Rol: Projectmanager Dr2 Events & Campaigns

Logo Prinsjesfestival

Maatschappelijke projecten

Graag zet ik me in voor een betere wereld.  In mijn dagelijks leven besteed ik aandacht aan duurzaamheid en social impact. Deze passie zet ik voort in mijn werk. Voor de overheid ben ik als projectmanager actief bij  het bedenken, opzetten en uitvoeren van maatschappelijke en duurzame projecten, om hiermee de wereld een beetje mooier te maken. 

Coördinatie, Organisatie, Regie, Uitvoering

STADMAKERSCONGRES 2023

Het Stadmakerscongres werd voor de tweede keer in Haarlem georganiseerd. Een congres en een festival voor circa 200 initiatiefnemers, ontwikkelaars, ambtenaren en andere professionals met bruisende ideeën om de stad Haarlem nog duurzamer, creatiever, inclusiever en mooier te maken. De perfecte plek om plannen te presenteren en kennis met elkaar uit te wisselen. Dit keer was de uitvalbasis Sociëteit Vereeniging. Met op loop- of fietsafstand onze drie andere locaties: Parochie HH Anna en Maria, Museum van de Geest en het Noord-Hollands Archief. We verzorgden een sterk keynote programma, meer dan 30 subsessies, 5 buitenactiviteiten, 8 pitches, een kennismarkt, foto expositie, picknick in het Kenaupark en nog veel meer. Tijdens de netwerkborrel werden er mooie contacten opgedaan om de samenwerking voort te zetten in de toekomst.

Rol: Freelance project- en eventmanager Live by Loes

Communicatie, Concept, Coördinatie, Organisatie, Uitvoering

De Eco Expeditie

De Eco Expeditie is een interactieve wandelroute met beleving. Met een digitale app en kleurrijke stoeptegels bieden we de buurtbewoners meer informatie over lokale natuur. Alle illustratieve stoeptegels die de wandelaar tijdens de route onderweg tegenkomt, beschikken over een QR-code. Door deze QR-code te scannen, krijgt de wandelaar toegang tot de informatie van de bijbehorende stoeptegel door middel van filmpjes, foto’s, audiofragmenten en verhalen. Hiermee triggeren we de buurtbewoners om zelf een bijdrage te leveren aan de natuur. Er zijn nu drie routes gelanceerd. Één route in het centrum van Den Haag (maart 2022), één route in de wijk Mariahoeve Den Haag (mei 2022) en één route in het centrum van Haarlem (juli 2023). Bekijk onze website www.eco-expeditie.nl en/of dit persbericht.

Rol: Freelance project- en eventmanager Live by Loes

Logo De Eco Expeditie
Communicatie, Concept

De Museum Buurtwandeling

De Museum Buurtwandeling is een toegankelijke methode om buurtbewoners beter te leren kennen. Het is dé oplossing om vereenzaming in de samenleving tegen te gaan.

Diverse stoeptegels met illustraties van buurtbewoners liggen verspreid in de huidige bestrating. Door de bijbehorende QR-code op de stoeptegel te scannen met de telefoon krijgt de wandelaar toegang tot een navigatie app. De route van de Museum Buurtwandeling biedt  informatie over de buurtbewoners en buurtverhalen, zodat ze op een flexibele wijze met elkaar in contact kunnen komen.

Rol: Freelance project- en eventmanager Live by Loes

Logo Min BZK

Beursstands

Een strategie bij een beursdeelname is cruciaal. Een beursstand is namelijk een perfect instrument voor contacten, activatie en verbinding. Ik bied hulp bij het concept en de realisatie van een beursstand waarbij merkbeleving, propositie en de resultaatdoelstellingen centraal staan. Samen met mijn professioneel netwerk bestaande uit ruimtelijk ontwerpers en standbouwers, nemen we graag het gehele traject uit handen. 

Concept, Coördinatie, Organisatie, Uitvoering

Tentoonstelling – 25 jaar ECP

Om het 25-jarig bestaan van ECP te vieren, werd er een kleurrijke en interactieve expositie over 25 jaar ECP gerealiseerd en tentoongesteld op de jubileumeditie van het ECP Jaarfestival 2023. We doken alle archieven in om terug in de tijd te gaan. Het was een uitdagend en omvangrijk traject, maar het resultaat mocht er zijn. Zo ontwikkelden we o.a. een tijdlijn, perswand en infographics. Bezoekers omcirkelden hun organisatienaam van de wand en medewerkers plaatsten hun naamkaartje bij een eigen polaroid-foto op de wand. We presenteerden bewustwordingscampagnes in fotolijsten en video’s op schermen en bezoekers konden bij de uitgang een bericht achterlaten in het gastenboek voor ECP. De koning bracht ook een bezoek aan de tentoonstelling. Hij werd begeleid door de gastheer van het event, herkende zichzelf op de foto’s en ging in gesprek over de campagnes van ECP.

Rol: FREELANCE PROJECT- EN EVENTMANAGER LIVE BY LOES

Coördinatie, Organisatie, Uitvoering

Beale Street Audio

De Beale Street is een bekende straat in het centrum van Memphis, Tennessee. Een bijzondere plek in de geschiedenis van de stad, maar ook in de geschiedenis van blues muziek. Voor luidspreker leverancier Beale Street Audio ontwikkelden we een realistisch decor, waarbij de beursbezoekers zich waanden in de ‘echte’ Beale Street. We ontwikkelden het decor van de straat, een blues bar, lantaarnpalen met abri’s, billboards en een sfeervolle ambiance met blues muziek en spotlights. Op deze straat werden de speakers van Beale Street tentoongesteld en verkocht.

Rol: Projectmanager Oil for Live Communication

Logo Beale street
Coördinatie, Organisatie, Uitvoering

Sanofi Genzyme stand

Sanofi is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met een leidende positie in de nieuwe economieën. De organisatie had grote behoefte aan een persoonlijke beursstand. We verzorgden een moderne stand met baksteenoptiek wanden, een stalen frame met planten en een lange tafel in douglashout. Deze persoonlijke setting nodigde de beursbezoekers uit om met een versgemalen kopje koffie in gesprek te gaan met het standpersoneel.

Rol: Projectmanager Oil for Live Communication

Beurs stand Sanofi Genzyme